Σχεδιασμός συσκευασίας

Δείτε σχετικά έργα

Σχεδιασμός ετικέτας
Σχεδιασμός περιέκτη
Σχεδιασμός σειράς προϊόντων
Σχεδιασμός κουτιού συσκευασίας
Σχεδιασμός τσάντας συσκευασίας

Μέσω του σχεδιασμού συσκευασίας, δημιουργούμε μια ξεχωριστή προσωπικότητα για ένα brand με προσαρμοσμένη συσκευασία, η οποία κεντρίζει την προσοχή του καταναλωτή και τον προκαλεί να αγοράσει.

Ο σχεδιασμός συσκευασίας, αποτελεί ανάμειξη τέχνης και επιστήμης. Το σχέδιο πρέπει να παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες για να ενημερώνει τον καταναλωτή για τις πληροφορίες και τα οφέλη αγοράς του προϊόντος. Ταυτοχρόνως, πρέπει να φανερώνει τα καλλιτεχνικά στοιχεία, έτσι ώστε να δημιουργεί μια πολύ καλή εντύπωση.

Στόχος μας, στο σχεδιασμό συσκευασίας, είναι να περιγράψουμε την ιστορία πίσω από το προϊόν. Η ομάδα μας, συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την εμπειρία, διασφαλίζοντας τη σωστή διεκπεραίωση των στοιχείων που συντελούν στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού αποτελέσματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεθοδολογία

1.

Πρώτη επικοινωνία

Η πρώτη επαφή με τον πελάτη, πραγματοποιείται είτε στο γραφείο μας, είτε τηλεφωνικά, είτε διαδικτυακά (email, skype, viber κ.α).

Η πρώτη επικοινωνία, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς αδημονούμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από την ιδέα, αλλά και εκείνος να γνωρίσει εμάς.

Συλλέγουμε πληροφορίες για τη φιλοσοφία της επιχείρησης, τις οποίες αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βοηθάμε τον πελάτη να ορίσει σφαιρικά την ταυτότητα της δουλειάς του.

2.

Κοστολόγηση

Έχοντας λάβει τις κατευθυντήριες γραμμές από τον πελάτη, προχωράμε στην εκτίμηση κόστους του χρόνου υλοποίησης του project.

Φροντίζουμε πάντα ώστε το κόστος να ισούται με το όφελος και για τα δυο μέρη.

Το συμφωνητικό συνεργασίας στέλνεται με email και περιγράφει τους όρους και τα βήματα της συνεργασίας.
Η αποδοχή από τον πελάτη γίνεται εγγράφως και μετά την κατάθεση προκαταβολής ξεκινούν οι εργασίες.

3.

Briefing

Εδώ είναι το στάδιο της ανάλυσης του project.

Αναλύουμε και εξετάζουμε όλες τις πλευρές του έργου, παραθέτοντας την καλύτερη δυνατή λύση για τον πελάτη.

Αν ο πελάτης δεν έχει αποφασίσει ήδη για το όνομα και αφού μας ζητηθεί, αναλαμβάνουμε να προτείνουμε εμείς ιδέες σχετικά με το όνομα του προϊόντος.

4.

Σχεδιασμός

Έχοντας αξιοποιήσει τα δεδομένα και με γνώμονα τις απαιτήσεις του πελάτη, δίνουμε μορφή στην ιδέα του.

Στόχος μας, η ανάπτυξη στρατηγικής του προϊόντος προκειμένου να δημιουργηθεί μια καινοτόμα συσκευασία και να ενδυναμωθεί το brand.

Η εικαστική και ψηφιακή αποτύπωση της ιδέας, είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη.

Αρχικά σχεδιάζονται τα προσχέδια στο χαρτί και έπειτα μεταφέρονται στα σχεδιαστικά προγράμματα. Επιλέγουμε να δίνουμε λύσεις μοναδικές (custom) οι οποίες να μη μοιάζουν με κάτι άλλο, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, καθώς θέλουμε να είναι διαχρονικές, αυθεντικές και πάντα επίκαιρες.

5.

Παρουσίαση

Στηριζόμενοι στα στοιχεία που επιλέξαμε από κοινού με τον πελάτη (design brief), παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, οι οποίες θα αναδείξουν την εικόνα και τα προϊόντα της επιχείρησής του.

Προτείνουμε σχετικές εφαρμογές με τη νέα συσκευασία για να αντιληφθεί πλήρως ο πελάτης τις εφαρμογές που θα έχουν τα σχέδια που υλοποιήσαμε για την επιχείρησή του

6.

Παράδοση

Αφού ολοκληρωθεί η παρουσίαση των προτάσεων, δίνουμε στον πελάτη το χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να καταλήξει σε μια από τις λύσεις που του έχουμε παραθέσει ή να ζητήσει τυχόν τροποποιήσεις στα σχέδια έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένα πλήρως στα μέτρα της επιχείρησής του και να τον ικανοποιεί στο έπακρο.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις υποδείξεις του, προσαρμόζουμε τα σχέδια προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο για αυτόν αποτέλεσμα.

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί ο σχεδιασμός της συσκευασίας είναι σημαντικός για το προϊόν;

Η συσκευασία, από άποψη χρηστικότητας, καλύπτει διάφορες εμπορικές απαιτήσεις. Η όμορφη συσκευασία, αναδεικνύει το προϊόν και το brand της εταιρείας. Ο σχεδιασμός της συσκευασίας είναι άκρως σημαντικός, καθώς είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο marketing.

Η εικόνα του προϊόντος είναι εκείνη που ελκύει τον καταναλωτή ώστε να προβεί στην αγορά του και σε συνδυασμό με την ποιότητά του, τον κάνει να το εμπιστευθεί ξανά.

Αξίζει να επενδύσω στο σχεδιασμό της συσκευασίας και να επωμισθώ επιπλέον κόστος;

Καταρχάς, πρόκειται όντως για μία επένδυση η οποία θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν σας.

Με τη νέα σας συσκευασία, θα νιώθετε κι εσείς ότι έχετε ένα μοναδικό προϊόν στα χέρια σας, τόσο ποιοτικά όσο και σχεδιαστικά πλέον, το οποίο θα σας κινητοποιήσει να το προωθήσετε δυναμικά σε νέες αγορές.

Ποιοτικό προϊόν, με ξεχωριστή συσκευασία και σωστή εμπορική στρατηγική σίγουρα θα αποφέρει τις μέγιστες πωλήσεις.

Τί είδους συσκευασίες σχεδιάζει περισσότερο το γραφείο σας.

Η πλειοψηφία των πελατών μας, είναι μεσαίες, μικρές και ατομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργαζόμαστε κατά κύριο λόγο με επιχειρήσεις από τον αγροτικό τομέα (λάδι, μέλι, κρασί, όσπρια, βιολογικά προϊόντα κ.α.) και τον εμπορικό τομέα (ένδυση, cafe, ζαχαροπλαστεία, χειροποίητα προϊόντα κ.α.). Προσεγγίζουμε όμως με τον ίδιο επαγγελματισμό, κάθε νέα εργασία σχεδιασμού από οποιονδήποτε κλάδο.

Τί παραπάνω προσφέρει το γραφείο σας από άλλα γραφεία;

Στο Designous, σεβόμαστε τις επιθυμίες, το όραμα και τους στόχους σας. Mελετάμε σε βάθος τη φιλοσοφία, την αισθητική και τις αξίες της επιχείρησής σας, τις οποίες μετουσιώνουμε σε χρηστικό μήνυμα επικοινωνίας, απαράμιλλου design. Εστιάζουμε στον ποιοτικό και σύγχρονο σχεδιασμό, διαμορφώνοντας τη δική σας μοναδική συσκευασία, ώστε να ξεχωρίσετε στην αγορά.

Αναλαμβάνετε εσείς τη συλλογή πληροφοριών που θα αναγράφονται στη συσκευασία;

Η συλλογή των αναγραφόμενων στοιχείων γίνεται από κοινού. Εσείς αρχικά μας δίνετε το απαραίτητο υλικό κι εμείς στη συνέχεια φροντίζουμε ώστε να αναγράφονται με σαφήνεια όλες οι πληροφορίες, με τρόπο που να κάνουν τον καταναλωτή να θέλει να αγοράσει το προϊόν σας. Θα δώσουμε βάση σε κάθε λεπτομέρεια, θα επιμεληθούμε το συντακτικό, ορθογραφικό και γλωσσικό μέρος της ετικέτας.

Σε πόσο διάστημα θα έχω τα πρώτα σχέδια του project μου;

Το μέγιστο προβλεπόμενο διάστημα παρουσίασης των σχεδίων είναι έως 4 εβδομάδες, αρκεί κι εσείς να είστε πλήρως έτοιμοι με την οργάνωση του υλικού και άμεσα διαθέσιμοι στην επικοινωνία.

Μετά την παρουσίαση των σχεδίων και τις απαραίτητες διορθώσεις, σε διάστημα 1 εβδομάδας, θα έχετε παραλάβει τα τελικά σχέδια. Φροντίζουμε ώστε να είμαστε πάντα on time, συνεπείς στις μεταξύ μας υποχρεώσεις ώστε να διασφαλίσουμε μια υπέροχη συνεργασία.

Αν δεν με ικανοποιεί πλήρως το τελικό αποτέλεσμα, τι κάνουμε;

Με το κατάλληλο brief, την επικοινωνία και το ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσετε πριν το σχεδιασμό, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το ύφος και τις προτιμήσεις σας. Έτσι το περιθώριο απόκλισης, είναι πολύ μικρό.

Αλλά ακόμη και αν υπάρξει, θα εργαστούμε μαζί για να έχετε το αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιεί πλήρως.

Σε ποιον ανήκουν τα δικαιώματα της εργασίας που θα σχεδιάσετε για το προϊόν μου;

Με την παράδοση του project και την εξόφλησή του, σας παραδίδονται όλα τα τελικά αρχεία και τα δικαιώματα χρήσης. Αυτό που δημιουργούμε είναι εξατομικευμένο για εσάς, εκφράζει την επιχείρησή σας και μπορεί να δώσει αξία μόνο σε εσάς.

Αναλαμβάνει το γραφείο σας την τελική εκτύπωση της συσκευασίας;

Το γραφείο μας αναλαμβάνει μόνο το σχεδιασμό της συσκευασίας του προϊόντος. Συνεργαζόμαστε όμως με φερέγγυους, αξιόπιστους και δοκιμασμένους συνεργάτες, τους οποίους μπορούμε να σας συστήσουμε για να εκτυπώσουν μία ποιοτική συσκευασία. Αν θέλετε, ασφαλώς και μπορούμε να αναλάβουμε εμείς εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της εκτυπωτικής διαδικασίας αντί για εσάς.

Η επιχείρησή μου βρίσκεται σε άλλη πόλη, θα είναι εύκολη η συνεργασία μας;

Πραγματικά θα συνεργαστούμε σαν να ήμασταν στο ίδιο γραφείο. Αναλαμβάνουμε με επιτυχία project, τόσο για επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, όσο και για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Πλέον, το 90% της επικοινωνίας μας, γίνεται μέσω email, τηλεφώνου, Skype ή Viber.

Τί πρέπει να κάνω για να προχωρήσει άμεσα η συνεργασία μας;

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε το project σας, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας. Εμείς θα οργανώσουμε το υλικό και θα προγραμματίσουμε τα στάδια υλοποίησης της εργασίας, θέτοντας συγχρόνως και τις βάσεις μιας υγιούς και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Νιώθετε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

Αίτημα για συνεργασία!

  Εταιρική ταυτότητα κέντρο αισθητικής

  Anna Liamo
  Κέντρο Αισθητικής

  Συσκευασία για χρώματα

  Intechrom
  Βιομηχανία Χρωμάτων

  Earini Melissa

  Εαρινή Μέλισσα
  Μέλι

  Entelvais

  Εντελβάις
  Ζαχαροπλαστείο

  Σχεδιασμός συσκευασίας ζαχαροπλαστείου

  Χαραλαμπίδης
  Ζαχαροπλαστείο

  Press to go back to top
  Espa Banner