Σχεδιασμός ιστοσελίδας… Τι μπορεί να πάει στραβά;

Μια επιχείρησή μπορεί να προσφέρει τα πιο χρήσιμα καταναλωτικά προϊόντα στον πλανήτη ή να παρέχει τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες αλλά με ένα κακώς σχεδιασμένο website, το μέλλον αυτής προβλέπεται δυσοίωνο.

Η ιστοσελίδα είναι ο online συνεργάτης σας. Μιλάει για εσάς 24 ώρες το 24ωρο, όταν εσείς δεν είστε εκεί, οπότε οφείλει να είναι αξιόλογη.

5 λάθη που γίνονται στο σχεδιασμό ιστοσελίδας και στοιχίζουν σε φήμη, κόστος και όχι μόνο

 1. Πολύ γεμάτη ιστοσελίδα

  Θέλετε ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας να μάθει όσο περισσότερες πληροφορίες γίνεται για εσάς κατανοητό, όμως προσοχή η υπερπληροφόρηση δεν είναι η λύση! Σύμφωνα με μία θεωρία του design: “Μία ιστοσελίδα είναι ιδανική όταν δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να αφαιρεθεί, όχι όταν δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να προστεθεί.”

 2. Ασαφής ή ανύπαρκτη προτροπή προς τον χρήστη (CTA)

  Τα Call-To-Action buttons μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη συμπεριφορά ενός επισκέπτη στην ιστοσελίδα γι’αυτό θα πρέπει να είναι σαφή, όχι παραπλανητικά. Αν ζητάτε από τους επισκέπτες σας να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους , τότε φροντίστε ώστε η φόρμα να περιέχει τα λιγότερα δυνατά πεδία. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε αλληλεπίδραση με το κοινό σας, όχι να το κουράσετε και τελικά να το οδηγήσετε στην απομάκρυνση από τη σελίδα σας.

 3. Κακές επιλογές εικόνων

  Μία εικόνα = 1000 λέξεις, κοινότυπη αλλά to the point φράση. Οι εικόνες μπορούν να αναδείξουν ή να καταστρέψουν πλήρως ένα site. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικές φωτογραφίες, με υψηλή ανάλυση, σωστό φωτισμό και φυσικά σχετικές με το περιεχόμενο της σελίδας σας.

 4. Μη συμβατότητα με συσκευές

  Μέγα σφάλμα! Με το responsive design, η ιστοσελίδα προσαρμόζεται δυναμικά σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό, χωρίς αυτό ένας επισκέπτης δεν μπορεί να διαβάσει σωστά και καθαρά με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει το site και να μην επιστρέφει ξανά.

 5. Μπερδεμένη πλοήγηση

  Είναι εκνευριστικό για έναν επισκέπτη να μην μπορεί να βρει εύκολα την πληροφορία που ψάχνει. Η απλή και αποδοτική πλοήγηση είναι ζωτικό στοιχείο σχεδιασμού! Η οργάνωση της πλοήγησης απαιτεί λογική και διαίσθηση, μπείτε λοιπόν στη θέση του επισκέπτη, trust your instincts και προσφέρετέ του μια αξιοσημείωτη εμπειρία.

Ρωτήστε μας πως μπορούμε να δημιουργήσουμε
μία ξεχωριστή ιστοσελίδα για εσάς.

Αναζητάτε

έναν αξιόπιστο συνεργάτη;
Press to go back to top
DESIGNOUS | Creative Agency