gr en

SEO τάσεις για e-commerce websites!

Το Search Engine Optimization είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του e-commerce. Και οι πέντε τάσεις στο SEO που πρέπει να υιοθετήσετε θα κάνουν τη φιλία αυτή ακόμα πιο δυνατή και αποτελεσματική!
Όσοι ασχολείστε με το SEO για e-shop γνωρίζετε ήδη πολύ καλά ότι ακολουθώντας τις κατάλληλες πρακτικές μπορεί κανείς να παρατηρήσει, όχι άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου, μεγάλη διαφορά στην επισκεψιμότητα και κατ’ επέκταση στον αριθμό των πελατών ενός e-shop.

Όπως όλα τα επιμέρους στοιχεία μιας e-commerce στρατηγικής αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και τις νέες εξελίξεις, έτσι και το SEO δεν παραμένει στάσιμο. Τάσεις εμφανίζονται διαρκώς, κάποιες είναι παροδικές και κάποιες καθιερώνονται καθώς οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Οι τάσεις της δεύτερης κατηγορίας, τις οποίες αξίζει να δοκιμάσετε, παρουσιάζονται παρακάτω.

Το long-form content κερδίζει έδαφος.

Μέχρι πρόσφατα, οι προϊοντικές σελίδες των e-shops δεν φημίζονταν για την πληθώρα περιεχομένου που φιλοξενούν, καθώς αποτελούνται κατά κύριο λόγο από έναν τίτλο, μια σύντομη περιγραφή, μερικές φωτογραφίες και ίσως μερικά reviews πελατών.

Αυτό πλέον έχει αρχίσει να αλλάζει, καθώς τόσο οι χρήστες όσο και οι μηχανές αναζήτησης απαιτούν πιο πλούσιο περιεχόμενο! Το λεγόμενο long-form content προσφέρει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, μπορεί να ενσωματώσει long-tail keywords και να κάνει ένα e-shop να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και στις προτιμήσεις των αγοραστών.

Sharing is Caring!

Πόσο social είναι το e-shop σας; Προτρέπεται τους επισκέπτες του να κάνουν share το περιεχόμενό του στα social media προφίλ τους; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να γίνετε πιο… κοινωνικοί, ώστε να δώσετε την ευκαιρία στο κοινό που σας ενδιαφέρει να μιλήσει για τα προϊόντα σας εκεί που πραγματοποιούνται πλέον οι περισσότερες online συζητήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε την προβολή του e-shop, θα κερδίσετε σημαντικά inbound links και θα δείτε την παρουσία του στις μηχανές αναζήτησης να βελτιώνεται.

Τo mobile optimization είναι πλέον αυτονόητο.

Τα smartphones κυρίως, αλλά και τα tablets, πλέον λειτουργούν ως μέσο για έρευνα αγοράς από τους χρήστες τους, οι οποίοι ξεκινούν την αναζήτηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας με ένα tap στην οθόνη της mobile συσκευής τους. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο χαρούμενοι είναι όταν βρουν αυτό που ψάχνουν σε ένα e-shop χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουνε μεγεθυντικό φακό!

Χαρούμενη επίσης με ένα mobile optimized website είναι φυσικά και η Google, η οποία μάλιστα εκτιμά ιδιαιτέρως το app optimization, με συνέπεια να προβλέπεται μια σταδιακή αύξηση των e-commerce websites που θα αποκτήσουν το δικό τους mobile app.

Το video content θα συνεχίσει να σαρώνει!

Ένα σκρολάρισμα στο timeline του Facebook είναι αρκετό για να καταλάβει οποιοσδήποτε ότι το video είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής μορφή περιεχομένου! Επίσης, το video μπορεί να εμφανιστεί ως rich media στα αποτελέσματα αναζήτησης (εφόσον έχει ανέβει στο YouTube) και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και viral αντιδράσεις.

Ώρα να δημιουργήσετε και να ενσωματώσετε video content στις προϊοντικές σελίδες του e-shop, στο blog και στους social media λογαριασμούς σας και να τραβήξετε τα βλέμματα.

Τα SEO εργαλεία γίνονται όλο και καλύτερα.

Υπάρχει πλέον μια πληθώρα από εργαλεία, widgets, third-party apps και προσθήκες σε web design και development πλατφόρμες που κάνουν το on-site optimization πιο εύκολο από ποτέ. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρκεστεί κανείς μόνο στη χρήση των παραπάνω λύσεων για να δει αποτελέσματα.

Θα πρέπει οι δυνατότητες των εργαλείων αυτών να συνδυαστούν με manual αλλαγές, όπως το customization στοιχείων όπως τα title tags, το navigation κ.ο.κ.

Τι να πρωτοκάνετε;

Οι εξελίξεις στο SEO είναι τόσο ραγδαίες που καμιά φορά νιώθετε ότι δυσκολεύεστε να τις ακολουθήσετε; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε πρέπει να αισθάνεστε ότι πρέπει να γνωρίζετε και την παραμικρή λεπτομέρεια για να καταφέρετε να αναρριχηθείτε στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Κρατήστε απλά αυτά τα πέντε trends στο μυαλό σας και δείτε πώς κι αν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους εταιρικούς σας στόχους.

Πηγή

Χρειάζεστε τις υπηρεσίες μας;

Αίτημα για συνεργασία!

  Press to go back to top
  Είστε ήδη 1 λεπτό στο site μας.
  Χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον σας. 😀
  Συνεχίστε!
  Συμπληρώσατε 2 λεπτά περιήγησης.
  Βρήκατε αυτό που αναζητούσατε;
  Μπορούμε να βοηθήσουμε!