Ψηφιακή εποχή – πόσο έτοιμη είναι η επιχείρησή σας;

H διαδικτυακή παρουσία μιας σύγχρονης επιχείρησης είναι πλέον απαραίτητη. Όταν αναφερόμαστε σε διαδικτυακή παρουσία φυσικά δεν μιλάμε απλά για μία σελίδα στο Facebook ή ένα λογαριασμό στο Instagram. Το πιο καίριο κομμάτι της διαδικτυακής παρουσίας μιας επιχείρησης και ο θεμέλιος λίθος της συνολικής της στρατηγικής, είναι η ιστοσελίδα της.

Μιλώντας τώρα για μία επιχείρηση που εμπορεύεται προϊόντα (είτε ηλεκτρονικά είτε φυσικά), μια ιστοσελίδα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα αναλυτικής παρουσίασης του καταλόγου προϊόντων και ταυτόχρονα να δίνει τη δυνατότητα online αγορών.

e-Commerce «Η  διαδικτυακή πώληση αγαθών στην παγκόσμια αγορά και στην ψηφιακή οικονομία.» Μπορεί να φαντάζει κάτι τεράστιο και αχανές αλλά είναι σίγουρα συναρπαστικό.
*Γιατί όμως να αποκτήσετε τώρα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (εν μέσω υγειονομικό οικονομικής κρίσης);;

Είναι γεγονός πως κάθε κρίση όπως και αυτή η οποία διανύουμε, γεννά ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος αυτής, ”νικητές” θα βγουν οι επιχειρηματίες εκείνοι που σκέφθηκαν έξυπνα και μεθοδικά ώστε να είναι την κατάλληλη χρονική στιγμή στο κατάλληλο σημείο, δηλαδή στην οθόνη του καταναλωτή. Οι online πωλήσεις, τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχουν εκτοξευτεί, γεγονός που καθιστά την ανάγκη δημιουργίας e-shop πιο επιτακτική από ποτέ.

ΟΦΕΛΗ:

 • Με ένα e-shop, η αγορά σας φεύγει από τη φυσική σας τοποθεσία και μεταφέρεται σε παγκόσμια εμβέλεια. Λαμβάνετε παραγγελίες από υπάρχοντες και νέους πελάτης που βρίσκονται σε άλλη πόλη ή ακόμα και σε άλλη χώρα. Δεν είναι φοβερό;!
 • Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται 24/7 & 365.
 • Ένα σύγχρονο e-shop σας επιτρέπει να κάνετε προσφορές & εκπτώσεις όποτε επιθυμείτε εύκολα και γρήγορα, δελεάζοντας το κοινό σας.
 • Μπορείτε να δέχεστε πολλαπλούς τρόπους πληρωμών.
 • Είναι εύκολο στη διαχείριση. Δεν χρειάζεται να έχετε καμία απολύτως γνώση προγραμματισμού.
 • Με απλές προωθητικές ενέργειες, μπορείτε να γνωστοποιήσετε την ύπαρξη του e-shop σας με ακριβή στόχευση. Εκτός από τη διαφήμιση μέσω Google & Facebook, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αποκτήσετε επισκεψιμότητα στο e-shop σας π.χ ένας έξυπνος και αποδοτικός τρόπος να αποκτήσετε σχετική κίνηση είναι η συνεργασία με το skroutz.gr.
 • Μπορείτε να προσκαλέσετε τους εν δυνάμει πελάτες σας να εγγραφούν σε μία φόρμα ώστε να ενημερώνονται πρώτοι για το προϊόν που τους ενδιαφέρει, όταν εκείνο είναι διαθέσιμο. Με την ίδια λογική μπορείτε να δέχεστε και προπαραγγελίες για νέα προϊόντα.
 • Το e-shop σας έχει ενσωματωμένη τη λειτουργία διαχείρισης αποθήκης (stock management) → Κάθε φορά που πραγματοποιείται μια πώληση στo ηλεκτρονικό σας κατάστημα, το stock προσαρμόζεται αυτόματα. Τέλειο!;

Τέλος, τα στατιστικά στοιχεία και οι πληροφορίες που συλλέγετε, σας βοηθούν να δείτε: 

 • Ποια και πόσα προϊόντα αγοράστηκαν
 • Πότε και από ποιον αγοράστηκαν
 • Ποιος ήταν ο συνολικός τζίρος ανά χρονική περίοδο
 • Ποιος ήταν ο επιμέρους τζίρος ανά προϊόν ή ανά κατηγορία κλπ.

–  SOS –  key points

 • Domain name: επιλέξτε ένα όνομα που θα ταιριάζει με τη φιλοσοφία του brand σας και θα είναι ευκολομνημόνευτο.
 • User experience: απλές & μοντέρνες γραμματοσειρές, φυσικά σχήματα, video content, mobile friendly ιστοσελίδα.
 • Φιλοξενία ιστοσελίδας: το e-shop σας πρέπει να φορτώνει γρήγορα, να είναι συνεχώς online και να έχει αυτόματα backups για λόγους ασφαλείας.
 • Λογότυπο – Εταιρική ταυτότητα: Είναι άκρως σημαντικά, καθώς μέσα από την εταιρική ταυτότητα και το εμπορικό σας σήμα, θα συστηθείτε στον χρήστη. Σκοπός σας είναι να μετατρέψετε αυτόν τον χρήστη σε πελάτη σας, έχοντας αποτυπωθεί στη μνήμη του.

Είτε έχετε ήδη κάποιο κατάστημα και θέλετε να αρχίσετε να εμπορεύεστε και ηλεκτρονικά είτε θέλετε να ξεκινήσετε με ένα e-shop την επιχειρηματική σας δραστηριότητα, φροντίστε ώστε να γίνει όλο αυτό σωστά από την αρχή.

Κάθε επαγγελματική κατηγορία, τύπος και μέγεθος επιχείρησης έχει τις δικές της ανάγκες. Στο Designous, αναλύουμε όλες αυτές τις παραμέτρους και σχεδιάζουμε την ψηφιακή στρατηγική ανάπτυξης της επιχείρησής σας, υιοθετώντας τις πιο σύγχρονες και αποδοτικές πρακτικές.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε τη βοήθεια μας!

E-shop που δημιουργήσαμε

Chicard Cover

Chicard – Elegant Fashion

Elegant Cover

Elegant Yarns – Handmade Knitwear

Δημιουργία eshop χειροποίητων κατασκευών

Stimoni – Handwoven Creations

Αναζητάτε

έναν αξιόπιστο συνεργάτη;
Press to go back to top
DESIGNOUS | Creative Agency