Οι πωλήσεις σε… “καραντίνα”

Αυτή την περίοδο, οι περισσότερες επιχειρήσεις αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους. Οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν από το σπίτι και οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με περιορισμό ή από το Internet.

“Ουδέν κακόν αμιγές καλού!” Όλη αυτή η κίνηση για το κοινωνικό και συλλογικό καλό, για την προσπάθεια μη εξάπλωσης του COVID-19, αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σημαντικό κομμάτι της χρήσης του internet φαίνεται να είναι πλέον και στη χώρα μας οι online αγορές. Σε κάθε περίπτωση, η online αγορά ακμάζει και υπάρχουν περισσότεροι τρόποι από ποτέ να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, ακόμη και τη δεδομένη χρονική στιγμή που το φυσικό σας κατάστημα είναι κλειστό.

Κάποιοι από εσάς δεν διαθέτετε ηλεκτρονικό κατάστημα, με κίνδυνο να βάζετε τις πωλήσεις σας και την επιχείρησή σας σε “καραντίνα”, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι καταναλωτές και εν δυνάμει πελάτες σας μένουν σπίτι και επιλέγουν να ψωνίσουν online.

Οι Έλληνες δείχνουν όλο και πιο εξοικειωμένοι με τις online αγορές και αυτό πολύ πριν την έλευση του “Κοροναϊού”.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένα στατιστικά:

 • 87% των καταναλωτών πραγματοποιούν τις αγορές τους online και κυρίως μέσω κινητού.
 • 86% χρηστών αναζητούν ένα κατάστημα online προκειμένου να αγοράσουν διαδικτυακά.
 • Μετά από την αγορά, το 55% των χρηστών από tablet προχωρούν σε αξιολόγηση, ενώ το 26% των χρηστών από κινητό, εκφράζουν τη γνώμη και μεταφέρουν την εμπειρία που είχαν στα social media.
 • 75% των πελατών αναπτύσσει καλύτερη γνώμη για τα εμπορικά σήματα, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα όταν έχουν μια εύκολη πλοήγηση από κινητό.

Πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα:

 • Διατηρώντας ένα e-shop, μπορείτε να επικεντρωθείτε 100% στο brand σας και να απευθυνθείτε σε χιλιάδες πελάτες.
 • E-shop = ακούραστος πωλητής. Συνεχής λειτουργία: 24ωρο/365 ημέρες χρόνο, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.
 • Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο online κατάστημά σας με το πάτημα ενός κουμπιού εύκολα και γρήγορα, να ενημερώνετε για bestsellers, προσφορές, εκπτώσεις κ.α.
 • Οι καταναλωτές απολαμβάνoυν μία εμπειρία shopping λιγότερο πιεστική. Παίρνουν τον χρόνο τους για να επιλέξουν εκείνοι αν και πότε θα προχωρήσουν σε αγορά.
 • Τέλος στους χρόνους αναμονής και τις “ουρές” που λειτουργούν αποτρεπτικά.
 • Το e-shop, σας δίνει πληροφορίες και στατιστικά για τη λήψη σημαντικών επιχειρηματικών αποφάσεων.
 • Μείωση λειτουργικού κόστους και κόστους συντήρησης: Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να λειτουργήσει χρειάζεται πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με ένα φυσικό

Υ.Γ Αναντίρρητα, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις μπορούν να αποφέρουν πολλά πρόσθετα οφέλη στις επιχειρήσεις. Είναι ευθύνη του κάθε επιχειρηματία να ενημερώνεται, να αξιολογεί την κατάσταση, να αποφασίζει και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη των επιχειρηματικών (βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων) στόχων του. Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από τον COVID-19, οι καταναλωτές θα είναι πιο εξοικειωμένοι από ποτέ με τις online αγορές.

Μην αφήνετε την επιχείρησή σε καραντίνα!

Αποκτήστε το δικό σας e-shop σήμερα.

Αναζητάτε

έναν αξιόπιστο συνεργάτη;
Press to go back to top
DESIGNOUS | Creative Agency