Σχεδιασμός
εταιρικής ταυτότητας

Δείτε σχετικά έργα

Λογότυπο / Σήμα
Ονοματοδοσία / Tagline
Κάρτα / Επιστολόχαρτο
Φάκελο / Τιμολόγιο
Εταιρικά έντυπα / Folder
Προϊοντικός κατάλογος
Εκθεσιακό περίπτερο
Σχεδιασμός εικονιδίων
Υπογραφή email
Χρωματική παλέτα brand

Ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας, συνίσταται στη δημιουργία της επαγγελματικής εικόνας μιας επιχείρησης. Αυτό που κάνουμε, είναι να προσδίδουμε χαρακτήρα, ένα brand με αξιοσημείωτα οπτικά χαρακτηριστικά τα οποία προκαλούν μόνιμη εντύπωση στο κοινό.

Δημιουργούμε λογότυπα και εταιρική ταυτότητα πλήρως προσαρμοσμένα στην κουλτούρα, τις αξίες και τις ανάγκες ενός brand. Αξιοποιούμε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, μεθοδολογίας και αρχών για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εμπορικού σήματος. Δίνουμε έμφαση στις λεπτομέρειες, την τοποθέτηση, τη διαφοροποίηση και σε απτά στοιχεία όπως η παλέτα χρωμάτων, η τυπογραφία, τα γραφικά, η φωτογραφία, η απεικόνιση και ο σχεδιασμός.

Το γραφιστικό τμήμα του γραφείου μας, θα συνεργαστεί μαζί σας, ώστε να αναδείξει το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα της επιχείρησής σας. Η προσέγγισή μας στο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας, είναι συνδυασμός στρατηγικής, σχεδιαστικής εξερεύνησης και φαντασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεθοδολογία

Πρώτη επικοινωνία

1.

Η πρώτη επαφή με τον πελάτη, πραγματοποιείται είτε στο γραφείο μας, είτε τηλεφωνικά, είτε διαδικτυακά (email, skype, viber κ.α).

Η πρώτη επικοινωνία, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς αδημονούμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από την ιδέα, αλλά και εκείνος να γνωρίσει εμάς.

Συλλέγουμε πληροφορίες για τη φιλοσοφία της επιχείρησης, τις οποίες αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βοηθάμε τον πελάτη να ορίσει σφαιρικά την ταυτότητα της δουλειάς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοστολόγηση

2.

Έχοντας λάβει τις κατευθυντήριες γραμμές από τον πελάτη, προχωράμε στην εκτίμηση κόστους του χρόνου υλοποίησης του project.

Φροντίζουμε πάντα ώστε το κόστος να ισούται με το όφελος και για τα δυο μέρη.

Το συμφωνητικό συνεργασίας στέλνεται με email και περιγράφει τους όρους και τα βήματα της συνεργασίας.
Η αποδοχή από τον πελάτη γίνεται εγγράφως και μετά την κατάθεση προκαταβολής ξεκινούν οι εργασίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Briefing

3.

Εδώ είναι το στάδιο της ανάλυσης του project.

Αναλύουμε και εξετάζουμε όλες τις πλευρές του έργου, παραθέτοντας την καλύτερη δυνατή λύση για τον πελάτη.

Αν ο πελάτης δεν έχει αποφασίσει ήδη για το όνομα και αφού μας ζητηθεί, αναλαμβάνουμε να προτείνουμε εμείς ιδέες σχετικά με τον διακριτικό τίτλο της επιχείρησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχεδιασμός

4.

Έχοντας αξιοποιήσει τα δεδομένα και με γνώμονα τις απαιτήσεις του πελάτη, δίνουμε μορφή στην ιδέα του.

Στόχος μας, η ανάπτυξη στρατηγικής του προϊόντος ή της υπηρεσίας, προκειμένου να δημιουργηθεί μια καινοτόμα εταιρική ταυτότητα και να ενδυναμωθεί το brand.

Η εικαστική και ψηφιακή αποτύπωση της ιδέας, είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη.

Αρχικά σχεδιάζονται τα προσχέδια στο χαρτί και έπειτα μεταφέρονται στα σχεδιαστικά προγράμματα. Επιλέγουμε να δίνουμε λύσεις μοναδικές (custom) οι οποίες να μη μοιάζουν με κάτι άλλο, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, καθώς θέλουμε να είναι διαχρονικές, αυθεντικές και πάντα επίκαιρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρουσίαση

5.

Στηριζόμενοι στα στοιχεία που επιλέξαμε από κοινού με τον πελάτη (design brief), παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, οι οποίες θα αναδείξουν την εικόνα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της επιχείρησής του.

Προτείνουμε σχετικές εφαρμογές με τη νέα εταιρική ταυτότητα για να αντιληφθεί πλήρως ο πελάτης τις εφαρμογές που θα έχουν τα σχέδια που υλοποιήσαμε για την επιχείρησή του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παράδοση

6.

Αφού ολοκληρωθεί η παρουσίαση των προτάσεων, δίνουμε στον πελάτη το χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να καταλήξει σε μια από τις λύσεις που του έχουμε παραθέσει ή να ζητήσει τυχόν τροποποιήσεις στα σχέδια έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένα πλήρως στα μέτρα της επιχείρησής του και να τον ικανοποιεί στο έπακρο.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις υποδείξεις του, προσαρμόζουμε τα σχέδια προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο για αυτόν αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι brand και ποια η σημασία του για την επιχείρησή μου;

Η επωνυμία σας και το brand, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πελάτης αντιλαμβάνεται την επιχείρησή σας. Είναι ο θεμέλιος λίθος της στρατηγικής marketing της επιχείρησης και χρησιμεύει ως οδηγός για την κατανόηση του σκοπού των επιχειρηματικών σας στόχων, διαφοροποιώντας σας στην αγορά.

Μια ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα, είναι αυτή που θα δημιουργήσει την απαιτούμενη δυναμική για την επιχείρησή σας και θα δομήσει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Τί οφέλη θα αποκομίσει η επιχείρησή μου από το branding;

Σύμφωνα με τον Steve Forbes, «Το brand είναι η μοναδική και η πιο σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος για την επιχείρησή του».

Το branding, δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και προσιτή εταιρική ταυτότητα την οποία το κοινό μπορεί να κατανοήσει και να ταυτιστεί. Επιπλέον συντελεί στη δημιουργία πιστής πελατειακής βάσης (loyal customers) και κατά συνέπεια στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης και στην αύξηση των πωλήσεων.

Να επιλέξω μόνο σχεδιασμό λογοτύπου ή ολοκληρωμένο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας;

Το λογότυπο, αποτελεί επιμέρους στοιχείο της εταιρικής ταυτότητας και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την εταιρική εικόνα. Αποτελεί ουσιαστικά μία οπτικοποίηση του ύφους της επιχείρησής σας.

Στην περίπτωση όμως που επιζητάτε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, τότε συνίσταται η επιλογή σχεδιασμού εταιρικής ταυτότητας, που καλύπτει όλο το φάσμα του επικοινωνιακού σχεδιασμού του brand σας με όλες τις εφαρμογές.

Γιάτι αξίζει να επενδύσω στο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας;

Η οπτική επικοινωνία είναι επιστήμη. Η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας έχει μεγάλη σημασία για κάθε επιχείρηση. Αποτελεί επένδυση η οποία προσδίδει άμεσα προστιθέμενη αξία σε μία επιχείρηση.

Με τη νέα σας επαγγελματική εικόνα, θα νιώσετε ότι έχετε ένα ξεχωριστό brand, το οποίο θα σας κινητοποιήσει να το προωθήσετε δυναμικά σε νέες αγορές. Ξεχωριστό design, με ποιοτικές υπηρεσίες ή προϊόντα και σωστή εμπορική στρατηγική σίγουρα θα αποφέρει κερδοφορία.

Με ποια είδη επιχειρήσεων συνεργάζεται το γραφείο σας;

Η πλειοψηφία των πελατών μας, είναι μεσαίες, μικρές και ατομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εμπορικές επιχειρήσεις, startups, τεχνικές εταιρείες και επιχειρήσεις εστίασης, είναι μερικοί από τους κλάδους με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Προσεγγίζουμε όμως με τον ίδιο επαγγελματισμό, κάθε νέα εργασία σχεδιασμού από οποιονδήποτε κλάδο.

Τί παραπάνω προσφέρει το γραφείο σας από άλλα γραφεία;

Στο Designous, σεβόμαστε το όραμα και τις αξίες της επιχείρησής σας. Στόχος μας είναι να μετουσιώσουμε τη φιλοσοφία σας, σε χρηστικό μήνυμα επικοινωνίας, απαράμιλλου design. Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, οργάνωση και με απόλυτη συνέπεια στους χρόνους παράδοσης κάθε project. Είμαστε δίπλα σας και κατά τη φάση υλοποίησης του project αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του. Θέλουμε η συνεργασία μας να είναι μακροχρόνια και κάνουμε τα μέγιστα για να είστε πλήρως ικανοποιημένοι.

Σε πόσο διάστημα θα έχω τα πρώτα σχέδια του project μου;

Το μέγιστο προβλεπόμενο διάστημα παρουσίασης των σχεδίων είναι έως 4 εβδομάδες, αρκεί κι εσείς να είστε πλήρως έτοιμοι με την οργάνωση του υλικού και άμεσα διαθέσιμοι στην επικοινωνία.

Μετά την παρουσίαση των σχεδίων και τις απαραίτητες διορθώσεις, σε διάστημα 1 εβδομάδας, θα έχετε παραλάβει τα τελικά σχέδια. Φροντίζουμε ώστε να είμαστε πάντα on time, συνεπείς στις μεταξύ μας υποχρεώσεις ώστε να διασφαλίσουμε μια υπέροχη συνεργασία.

Αν δεν με ικανοποιεί πλήρως το τελικό αποτέλεσμα, τι κάνουμε;

Με το κατάλληλο brief, την επικοινωνία και το ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσετε πριν το σχεδιασμό, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το ύφος και τις προτιμήσεις σας.

Έτσι το περιθώριο απόκλισης, είναι πολύ μικρό. Αλλά ακόμη και αν υπάρξει, θα εργαστούμε μαζί για να έχετε το αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιεί πλήρως.

Σε ποιον ανήκουν τα δικαιώματα της εργασίας που θα σχεδιάσετε για την επιχείρησή μου;

Με την παράδοση του project και την εξόφλησή του, σας παραδίδονται όλα τα τελικά αρχεία και τα δικαιώματα χρήσης. Αυτό που δημιουργούμε είναι εξατομικευμένο για εσάς, εκφράζει την επιχείρησή σας και μπορεί να δώσει αξία μόνο σε εσάς.

Μπορεί το γραφείο σας να αναλάβει την εκτύπωση της εταιρικής ταυτότητας;

Ασφαλώς, μετά το σχεδιασμό αν χρειαστεί μπορούμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της εκτύπωσης. Το γραφείο μας συνεργάζεται με αξιόπιστους και έμπειρους τυπογράφους για κάθε είδους εκτύπωση σε ποιοτικά και ιδιαίτερα χαρτιά, με ξεχωριστές τεχνικές εκτύπωσης και με συνέπεια στους χρόνους παράδοσης.

Η επιχείρησή μου βρίσκεται σε άλλη πόλη, θα είναι εύκολη η συνεργασία μας;

Πραγματικά θα συνεργαστούμε σαν να ήμασταν στο ίδιο γραφείο. Αναλαμβάνουμε με επιτυχία project, τόσο για επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, όσο και για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Πλέον, το 90% της επικοινωνίας μας, γίνεται μέσω email, τηλεφώνου, Skype ή Viber.

Τι πρέπει να κάνω για να προχωρήσει άμεσα η συνεργασία μας;

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε το project σας, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας. Εμείς θα οργανώσουμε το υλικό και θα προγραμματίσουμε τα στάδια υλοποίησης της εργασίας, θέτοντας συγχρόνως και τις βάσεις μιας υγιούς και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Αναζητάτε

αξιόπιστο συνεργάτη;
σχεδιασμός συσκευασίας ελαιολάδου

Qoppa
Premium Ελαιόλαδο

Εταιρική ταυτότητα κέντρο αισθητικής

Anna Liamo
Κέντρο Αισθητικής

Ιστοσελίδα Μύκονος

Visionaire Mykonos
Lifestyle Management

Εταιρική ταυτότητα για πλαστική χειρουργική

InGold Aesthetics
Κέντρο αισθητικής

σχεδιασμός συσκευασίας προϊόντων ελιάς

Spartan Farmers
Βιολογικά προϊόντα ελιάς

Nous

Νους
Κέντρο Λογοθεραπείας

Press to go back to top
DESIGNOUS | Creative Agency