gr en

Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας

Δείτε σχετικά έργα

Λογότυπο / Σήμα
Ονοματοδοσία / Tagline
Κάρτα / Επιστολόχαρτο
Φάκελο / Τιμολόγιο
Εταιρικά έντυπα / Folder
Προϊοντικός κατάλογος
Εκθεσιακό περίπτερο
Σχεδιασμός εικονιδίων
Υπογραφή email
Χρωματική παλέτα brand

Ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας συνίσταται στη δημιουργία της επαγγελματικής εικόνας μιας επιχείρησης. Αυτό που κάνουμε, είναι να προσδίδουμε χαρακτήρα, ένα brand με αξιοσημείωτα οπτικά χαρακτηριστικά τα οποία προκαλούν μόνιμη εντύπωση στο κοινό. Δημιουργούμε λογότυπα και εταιρική ταυτότητα πλήρως προσαρμοσμένα στην κουλτούρα, τις αξίες και τις ανάγκες ενός brand.

Σχεδιασμός Εταιρικής ταυτότητας ορισμός

Στην ερώτηση τι είναι η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης, απαντάμε ότι είναι το σύνολο των αντιλήψεων, του ύφους και της αισθητικής όπου αποτυπώνεται στο σχεδιασμό μέσω της γραφιστικής (λογότυπο, έντυπα, γραμματοσειρές, χρώματα κ.α.) για να ενσωματωθεί στη στρατηγική της εταιρείας για τη δημιουργία του εταιρικού της προφίλ.

Εταιρική ταυτότητα, τι περιλαμβάνει;

Ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας, περιλαμβάνει το σχεδιασμό λογοτύπου και διαφόρων εφαρμογών και συνίσταται στη δημιουργία ολοκληρωμένης επαγγελματικής εικόνας μιας επιχείρησης. Προσδίδουμε χαρακτήρα, σχεδιάζοντας το brand με οπτικά στοιχεία, τα οποία προκαλούν μόνιμη εντύπωση στο κοινό και ενδυναμώνουν την εταιρική εικόνα.

Σχεδιασμός λογοτύπου

Η δημιουργία λογοτύπου και ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας είναι πλήρως προσαρμοσμένα στην κουλτούρα, τις αξίες και τις ανάγκες ενός brand. Αξιοποιούμε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, μεθοδολογίας και αρχών για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εμπορικού σήματος. Δίνουμε έμφαση στις λεπτομέρειες, την τοποθέτηση, τη διαφοροποίηση και σε απτά στοιχεία όπως η παλέτα χρωμάτων, η τυπογραφία, τα γραφικά, η απεικόνιση και ο σχεδιασμός.

Το γραφιστικό τμήμα του γραφείου μας, θα συνεργαστεί μαζί σας, ώστε να αναδείξει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησής σας. Η προσέγγισή μας στο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας, είναι συνδυασμός στρατηγικής, σχεδιαστικής εξερεύνησης και φαντασίας.

Η μεθοδολογία

Τα βήματα της αποτελεσματικής οργάνωσης.
1.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Η πρώτη επαφή με τον πελάτη, γίνεται τηλεφωνικά, διαδικτυακά ή στην έδρα μας. Μέσα από εξατομικευμένο ερωτηματολόγιο, καταγράφουμε τους στόχους και τις ανάγκες του πελάτη, εξετάζουμε το χρονοδιάγραμμα και διερευνούμε το ενδεχόμενο συνεργασίας.

2.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ/ΑΝΑΘΕΣΗ

Μετά την επικοινωνία, στέλνουμε προσαρμοσμένη προσφορά και συμφωνητικό συνεργασίας, όπου περιγράφονται οι προδιαγραφές του έργου, το χρονοδιάγραμμα και οι όροι συνεργασίας. Η ανάθεση του έργου γίνεται μετά την κατάθεση της προκαταβολής.

3.

BRIEFING

Μέσα από ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο (brief), ο πελάτης παραθέτει τις επιθυμίες του και μοιράζεται μαζί μας σχέδια που του τραβούν το ενδιαφέρον. Ανταλλάσουμε εικόνες και αρχεία (mood board) ώστε ο ίδιος να οπτικοποιήσει το σκεπτικό του.

4.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Αξιοποιώντας τα δεδομένα, αρχίζουμε να δίνουμε μορφή στην ιδέα. Στόχος μας, η δημιουργία ξεχωριστών σχεδίων που ενδυναμώνουν το brand και τη συνολική του εικόνα. Σχεδιάζουμε εξατομικευμένες, διαχρονικές, αυθεντικές και πάντα επίκαιρες προτάσεις.

5.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στηριζόμενοι στα στοιχεία που επιλέξαμε με τον πελάτη (design brief), παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, οι οποίες αναβαθμίζουν την εικόνα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της επιχείρησης. Προτείνουμε εφαρμογές (mockups) για να αντιληφθεί ο πελάτης πως αποτυπώνονται τα σχέδια που υλοποιήσαμε.

6.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μετά την παρουσίαση των προτάσεων και τυχόν αλλαγών-διορθώσεων από τον πελάτη, οριστικοποιούνται τα σχέδια για την παράδοση. Η ολοκλήρωση του έργου βρίσκει πάντα περήφανους και χαμογελαστούς τόσο τον πελάτη όσο και την ομάδα μας.

Συχνές ερωτήσεις

Λύστε όλες σας τις απορίες

Τι είναι brand και ποια η σημασία του για την επιχείρησή μου;

Η επωνυμία σας και το brand, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πελάτης αντιλαμβάνεται την επιχείρησή σας. Είναι ο θεμέλιος λίθος της στρατηγικής marketing της επιχείρησης και χρησιμεύει ως οδηγός για την κατανόηση του σκοπού των επιχειρηματικών σας στόχων, διαφοροποιώντας σας στην αγορά.

Μια ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα, είναι αυτή που θα δημιουργήσει την απαιτούμενη δυναμική για την επιχείρησή σας και θα δομήσει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Τί οφέλη θα αποκομίσει η επιχείρησή μου από το branding;

Σύμφωνα με τον Steve Forbes, «Το brand είναι η μοναδική και η πιο σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος για την επιχείρησή του».

Το branding, δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και προσιτή εταιρική ταυτότητα την οποία το κοινό μπορεί να κατανοήσει και να ταυτιστεί. Επιπλέον συντελεί στη δημιουργία πιστής πελατειακής βάσης (loyal customers) και κατά συνέπεια στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης και στην αύξηση των πωλήσεων.

Να επιλέξω μόνο σχεδιασμό λογοτύπου ή ολοκληρωμένο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας;

Το λογότυπο, αποτελεί επιμέρους στοιχείο της εταιρικής ταυτότητας και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την εταιρική εικόνα. Αποτελεί ουσιαστικά μία οπτικοποίηση του ύφους της επιχείρησής σας.

Στην περίπτωση όμως που επιζητάτε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, τότε συνίσταται η επιλογή σχεδιασμού εταιρικής ταυτότητας, που καλύπτει όλο το φάσμα του επικοινωνιακού σχεδιασμού του brand σας με όλες τις εφαρμογές.

Γιάτι αξίζει να επενδύσω στο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας;

Η οπτική επικοινωνία είναι επιστήμη. Η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας έχει μεγάλη σημασία για κάθε επιχείρηση. Αποτελεί επένδυση η οποία προσδίδει άμεσα προστιθέμενη αξία σε μία επιχείρηση.

Με τη νέα σας επαγγελματική εικόνα, θα νιώσετε ότι έχετε ένα ξεχωριστό brand, το οποίο θα σας κινητοποιήσει να το προωθήσετε δυναμικά σε νέες αγορές. Ξεχωριστό design, με ποιοτικές υπηρεσίες ή προϊόντα και σωστή εμπορική στρατηγική σίγουρα θα αποφέρει κερδοφορία.

Με ποια είδη επιχειρήσεων συνεργάζεται το γραφείο σας;

Η πλειοψηφία των πελατών μας, είναι μεσαίες, μικρές και ατομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εμπορικές επιχειρήσεις, startups, τεχνικές εταιρείες και επιχειρήσεις εστίασης, είναι μερικοί από τους κλάδους με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Προσεγγίζουμε όμως με τον ίδιο επαγγελματισμό, κάθε νέα εργασία σχεδιασμού από οποιονδήποτε κλάδο.

Τί παραπάνω προσφέρει το γραφείο σας από άλλα γραφεία;

Στο Designous, σεβόμαστε το όραμα και τις αξίες της επιχείρησής σας. Στόχος μας είναι να μετουσιώσουμε τη φιλοσοφία σας, σε χρηστικό μήνυμα επικοινωνίας, απαράμιλλου design. Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, οργάνωση και με απόλυτη συνέπεια στους χρόνους παράδοσης κάθε project. Είμαστε δίπλα σας και κατά τη φάση υλοποίησης του project αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του. Θέλουμε η συνεργασία μας να είναι μακροχρόνια και κάνουμε τα μέγιστα για να είστε πλήρως ικανοποιημένοι.

Σε πόσο διάστημα θα έχω τα πρώτα σχέδια του project μου;

Το μέγιστο προβλεπόμενο διάστημα παρουσίασης των σχεδίων είναι έως 4 εβδομάδες, αρκεί κι εσείς να είστε πλήρως έτοιμοι με την οργάνωση του υλικού και άμεσα διαθέσιμοι στην επικοινωνία.

Μετά την παρουσίαση των σχεδίων και τις απαραίτητες διορθώσεις, σε διάστημα 1 εβδομάδας, θα έχετε παραλάβει τα τελικά σχέδια. Φροντίζουμε ώστε να είμαστε πάντα on time, συνεπείς στις μεταξύ μας υποχρεώσεις ώστε να διασφαλίσουμε μια υπέροχη συνεργασία.

Αν δεν με ικανοποιεί πλήρως το τελικό αποτέλεσμα, τι κάνουμε;

Με το κατάλληλο brief, την επικοινωνία και το ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσετε πριν το σχεδιασμό, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το ύφος και τις προτιμήσεις σας.

Έτσι το περιθώριο απόκλισης, είναι πολύ μικρό. Αλλά ακόμη και αν υπάρξει, θα εργαστούμε μαζί για να έχετε το αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιεί πλήρως.

Σε ποιον ανήκουν τα δικαιώματα της εργασίας που θα σχεδιάσετε για την επιχείρησή μου;

Με την παράδοση του project και την εξόφλησή του, σας παραδίδονται όλα τα τελικά αρχεία και τα δικαιώματα χρήσης. Αυτό που δημιουργούμε είναι εξατομικευμένο για εσάς, εκφράζει την επιχείρησή σας και μπορεί να δώσει αξία μόνο σε εσάς.

Μπορεί το γραφείο σας να αναλάβει την εκτύπωση της εταιρικής ταυτότητας;

Ασφαλώς, μετά το σχεδιασμό αν χρειαστεί μπορούμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της εκτύπωσης. Το γραφείο μας συνεργάζεται με αξιόπιστους και έμπειρους τυπογράφους για κάθε είδους εκτύπωση σε ποιοτικά και ιδιαίτερα χαρτιά, με ξεχωριστές τεχνικές εκτύπωσης και με συνέπεια στους χρόνους παράδοσης.

Η επιχείρησή μου βρίσκεται σε άλλη πόλη, θα είναι εύκολη η συνεργασία μας;

Πραγματικά θα συνεργαστούμε σαν να ήμασταν στο ίδιο γραφείο. Αναλαμβάνουμε με επιτυχία project, τόσο για επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, όσο και για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Πλέον, το 90% της επικοινωνίας μας, γίνεται μέσω email, τηλεφώνου, Skype ή Viber.

Τι πρέπει να κάνω για να προχωρήσει άμεσα η συνεργασία μας;

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε το project σας, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας. Εμείς θα οργανώσουμε το υλικό και θα προγραμματίσουμε τα στάδια υλοποίησης της εργασίας, θέτοντας συγχρόνως και τις βάσεις μιας υγιούς και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Χρειάζεστε τις υπηρεσίες μας;

Αίτημα για συνεργασία!

  Valar Preview

  Valar
  Τεχνική Εταιρεία

  Εταιρική ταυτότητα Mykonos Earth

  Mykonos Earth
  Ξενοδοχείο

  ιστοσελίδα για ξενοδοχείο

  GG Hotels
  Ξενοδοχείο

  Galazio Serifos Branding

  Galazio Serifos
  Luxury Suites

  branding για εστιατόριο

  Mavadda
  Gastro Bar

  Elegant Yarns Project Cover

  Mariquita
  Γυναικεία ένδυση

  Press to go back to top
  Είστε ήδη 1 λεπτό στο site μας.
  Χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον σας. 😀
  Συνεχίστε!
  Συμπληρώσατε 2 λεπτά περιήγησης.
  Βρήκατε αυτό που αναζητούσατε;
  Μπορούμε να βοηθήσουμε!