Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας

Δείτε σχετικά έργα

Λογότυπο / Σήμα
Ονοματοδοσία / Tagline
Κάρτα / Επιστολόχαρτο
Φάκελο / Τιμολόγιο
Εταιρικά έντυπα / Folder
Προϊοντικός κατάλογος
Εκθεσιακό περίπτερο
Σχεδιασμός εικονιδίων
Υπογραφή email
Χρωματική παλέτα brand

Ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας συνίσταται στη δημιουργία της επαγγελματικής εικόνας μιας επιχείρησης. Αυτό που κάνουμε, είναι να προσδίδουμε χαρακτήρα, ένα brand με αξιοσημείωτα οπτικά χαρακτηριστικά τα οποία προκαλούν μόνιμη εντύπωση στο κοινό. Δημιουργούμε λογότυπα και εταιρική ταυτότητα πλήρως προσαρμοσμένα στην κουλτούρα, τις αξίες και τις ανάγκες ενός brand.

Σχεδιασμός Εταιρικής ταυτότητας ορισμός

Στην ερώτηση τι είναι η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης, απαντάμε ότι είναι το σύνολο των αντιλήψεων, του ύφους και της αισθητικής όπου αποτυπώνεται στο σχεδιασμό μέσω της γραφιστικής (λογότυπο, έντυπα, γραμματοσειρές, χρώματα κ.α.) για να ενσωματωθεί στη στρατηγική της εταιρείας για τη δημιουργία του εταιρικού της προφίλ.

Εταιρική ταυτότητα, τι περιλαμβάνει;

Ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας, περιλαμβάνει το σχεδιασμό λογοτύπου και διαφόρων εφαρμογών και συνίσταται στη δημιουργία ολοκληρωμένης επαγγελματικής εικόνας μιας επιχείρησης. Προσδίδουμε χαρακτήρα, σχεδιάζοντας το brand με οπτικά στοιχεία, τα οποία προκαλούν μόνιμη εντύπωση στο κοινό και ενδυναμώνουν την εταιρική εικόνα.

Σχεδιασμός λογοτύπου

Η δημιουργία λογοτύπου και ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας είναι πλήρως προσαρμοσμένα στην κουλτούρα, τις αξίες και τις ανάγκες ενός brand. Αξιοποιούμε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, μεθοδολογίας και αρχών για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εμπορικού σήματος. Δίνουμε έμφαση στις λεπτομέρειες, την τοποθέτηση, τη διαφοροποίηση και σε απτά στοιχεία όπως η παλέτα χρωμάτων, η τυπογραφία, τα γραφικά, η απεικόνιση και ο σχεδιασμός.

Το γραφιστικό τμήμα του γραφείου μας, θα συνεργαστεί μαζί σας, ώστε να αναδείξει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησής σας. Η προσέγγισή μας στο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας, είναι συνδυασμός στρατηγικής, σχεδιαστικής εξερεύνησης και φαντασίας.

Η μεθοδολογία

Τα βήματα της αποτελεσματικής οργάνωσης.
1.

Πρώτη επικοινωνία

Η πρώτη επαφή με τον πελάτη για το σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας, πραγματοποιείται είτε στην έδρα μας, είτε τηλεφωνικά, είτε διαδικτυακά (email, skype, zoom κ.α).

Μέσα από εξατομικευμένα ερωτηματολόγια, καταγράφουμε τις ανάγκες του πελάτη και τον βοηθάμε να ορίσει σφαιρικά την ταυτότητα της επιχείρησής του. Στη φάση αυτή θα συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εκτίμηση για το κοστος της εταιρικής ταυτότητας

2.

Εταιρική ταυτότητα κόστος

Έχοντας λάβει τις κατευθυντήριες γραμμές από τον πελάτη, προχωράμε στην εκτίμηση κόστους και χρόνου υλοποίησης για το σχεδιασμό του project.

Η προσφορά και το συμφωνητικό συνεργασίας στέλνονται με email και περιγράφουν τους όρους, τα βήματα υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Η αποδοχή από τον πελάτη γίνεται εγγράφως και μετά την κατάθεση προκαταβολής ξεκινούν οι εργασίες για το σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας.

3.

Briefing

Εδώ είναι το στάδιο της ανάλυσης του project για το σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας.
Έχοντας διαμορφώσει ειδικό ερωτηματολόγιο (brief), ο πελάτης μας παραθέτει τις επιθυμίες του και μοιράζεται μαζί μας σχέδια που του τραβούν το ενδιαφέρον ή οτιδήποτε θεωρεί χρήσιμο.

Ανταλλάσουμε εικόνες και αρχεία για να τον βοηθήσουμε να οπτικοποιήσει το σκεπτικό του.
Αν ο πελάτης δεν έχει αποφασίσει ήδη για το όνομα και αφού μας ζητηθεί, αναλαμβάνουμε να προτείνουμε εμείς ιδέες brand name για την επιχείρησή του.

4.

Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας

Έχοντας αξιοποιήσει τα δεδομένα και με γνώμονα τις απαιτήσεις του πελάτη, δίνουμε μορφή στην ιδέα του.
Στόχος μας, η δημιουργία μιας ξεχωριστής εταιρικής ταυτότητας που να ενδυναμώνει το brand.
Η εικαστική και ψηφιακή αποτύπωση της ιδέας, είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη κατά το σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας.

Επιλέγουμε να δίνουμε λύσεις μοναδικές και εξατομικευμένες, οι οποίες να μη μοιάζουν με κάτι άλλο, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, καθώς θέλουμε να είναι διαχρονικές, αυθεντικές και πάντα επίκαιρες.

5.

Παρουσίαση

Στηριζόμενοι στα στοιχεία που επιλέξαμε από κοινού με τον πελάτη (design brief), παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, οι οποίες θα αναδείξουν την εικόνα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της επιχείρησής του.

Προτείνουμε σχετικές εφαρμογές με τη νέα εταιρική ταυτότητα για να αντιληφθεί πλήρως ο πελάτης τις εφαρμογές που θα έχουν τα σχέδια που υλοποιήσαμε για την επιχείρησή του.

6.

Παράδοση

Αφού ολοκληρωθεί η παρουσίαση των προτάσεων, δίνουμε στον πελάτη το χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να καταλήξει σε μια από τις λύσεις που του έχουμε παραθέσει ή να ζητήσει τυχόν τροποποιήσεις στα σχέδια έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένα πλήρως στα μέτρα της επιχείρησής του και να τον ικανοποιεί στο έπακρο το λογότυπο και η νέα εταιρική ταυτότητα.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις υποδείξεις του, προσαρμόζουμε τα σχέδια προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σχετικά έργα

Συχνές ερωτήσεις

Λύστε όλες σας τις απορίες

Τι είναι brand και ποια η σημασία του για την επιχείρησή μου;

Η επωνυμία σας και το brand, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πελάτης αντιλαμβάνεται την επιχείρησή σας. Είναι ο θεμέλιος λίθος της στρατηγικής marketing της επιχείρησης και χρησιμεύει ως οδηγός για την κατανόηση του σκοπού των επιχειρηματικών σας στόχων, διαφοροποιώντας σας στην αγορά.

Μια ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα, είναι αυτή που θα δημιουργήσει την απαιτούμενη δυναμική για την επιχείρησή σας και θα δομήσει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Τί οφέλη θα αποκομίσει η επιχείρησή μου από το branding;

Σύμφωνα με τον Steve Forbes, «Το brand είναι η μοναδική και η πιο σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος για την επιχείρησή του».

Το branding, δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και προσιτή εταιρική ταυτότητα την οποία το κοινό μπορεί να κατανοήσει και να ταυτιστεί. Επιπλέον συντελεί στη δημιουργία πιστής πελατειακής βάσης (loyal customers) και κατά συνέπεια στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης και στην αύξηση των πωλήσεων.

Να επιλέξω μόνο σχεδιασμό λογοτύπου ή ολοκληρωμένο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας;

Το λογότυπο, αποτελεί επιμέρους στοιχείο της εταιρικής ταυτότητας και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την εταιρική εικόνα. Αποτελεί ουσιαστικά μία οπτικοποίηση του ύφους της επιχείρησής σας.

Στην περίπτωση όμως που επιζητάτε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, τότε συνίσταται η επιλογή σχεδιασμού εταιρικής ταυτότητας, που καλύπτει όλο το φάσμα του επικοινωνιακού σχεδιασμού του brand σας με όλες τις εφαρμογές.

Γιάτι αξίζει να επενδύσω στο σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας;

Η οπτική επικοινωνία είναι επιστήμη. Η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας έχει μεγάλη σημασία για κάθε επιχείρηση. Αποτελεί επένδυση η οποία προσδίδει άμεσα προστιθέμενη αξία σε μία επιχείρηση.

Με τη νέα σας επαγγελματική εικόνα, θα νιώσετε ότι έχετε ένα ξεχωριστό brand, το οποίο θα σας κινητοποιήσει να το προωθήσετε δυναμικά σε νέες αγορές. Ξεχωριστό design, με ποιοτικές υπηρεσίες ή προϊόντα και σωστή εμπορική στρατηγική σίγουρα θα αποφέρει κερδοφορία.

Με ποια είδη επιχειρήσεων συνεργάζεται το γραφείο σας;

Η πλειοψηφία των πελατών μας, είναι μεσαίες, μικρές και ατομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εμπορικές επιχειρήσεις, startups, τεχνικές εταιρείες και επιχειρήσεις εστίασης, είναι μερικοί από τους κλάδους με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Προσεγγίζουμε όμως με τον ίδιο επαγγελματισμό, κάθε νέα εργασία σχεδιασμού από οποιονδήποτε κλάδο.

Τί παραπάνω προσφέρει το γραφείο σας από άλλα γραφεία;

Στο Designous, σεβόμαστε το όραμα και τις αξίες της επιχείρησής σας. Στόχος μας είναι να μετουσιώσουμε τη φιλοσοφία σας, σε χρηστικό μήνυμα επικοινωνίας, απαράμιλλου design. Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, οργάνωση και με απόλυτη συνέπεια στους χρόνους παράδοσης κάθε project. Είμαστε δίπλα σας και κατά τη φάση υλοποίησης του project αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του. Θέλουμε η συνεργασία μας να είναι μακροχρόνια και κάνουμε τα μέγιστα για να είστε πλήρως ικανοποιημένοι.

Σε πόσο διάστημα θα έχω τα πρώτα σχέδια του project μου;

Το μέγιστο προβλεπόμενο διάστημα παρουσίασης των σχεδίων είναι έως 4 εβδομάδες, αρκεί κι εσείς να είστε πλήρως έτοιμοι με την οργάνωση του υλικού και άμεσα διαθέσιμοι στην επικοινωνία.

Μετά την παρουσίαση των σχεδίων και τις απαραίτητες διορθώσεις, σε διάστημα 1 εβδομάδας, θα έχετε παραλάβει τα τελικά σχέδια. Φροντίζουμε ώστε να είμαστε πάντα on time, συνεπείς στις μεταξύ μας υποχρεώσεις ώστε να διασφαλίσουμε μια υπέροχη συνεργασία.

Αν δεν με ικανοποιεί πλήρως το τελικό αποτέλεσμα, τι κάνουμε;

Με το κατάλληλο brief, την επικοινωνία και το ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσετε πριν το σχεδιασμό, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το ύφος και τις προτιμήσεις σας.

Έτσι το περιθώριο απόκλισης, είναι πολύ μικρό. Αλλά ακόμη και αν υπάρξει, θα εργαστούμε μαζί για να έχετε το αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιεί πλήρως.

Σε ποιον ανήκουν τα δικαιώματα της εργασίας που θα σχεδιάσετε για την επιχείρησή μου;

Με την παράδοση του project και την εξόφλησή του, σας παραδίδονται όλα τα τελικά αρχεία και τα δικαιώματα χρήσης. Αυτό που δημιουργούμε είναι εξατομικευμένο για εσάς, εκφράζει την επιχείρησή σας και μπορεί να δώσει αξία μόνο σε εσάς.

Μπορεί το γραφείο σας να αναλάβει την εκτύπωση της εταιρικής ταυτότητας;

Ασφαλώς, μετά το σχεδιασμό αν χρειαστεί μπορούμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της εκτύπωσης. Το γραφείο μας συνεργάζεται με αξιόπιστους και έμπειρους τυπογράφους για κάθε είδους εκτύπωση σε ποιοτικά και ιδιαίτερα χαρτιά, με ξεχωριστές τεχνικές εκτύπωσης και με συνέπεια στους χρόνους παράδοσης.

Η επιχείρησή μου βρίσκεται σε άλλη πόλη, θα είναι εύκολη η συνεργασία μας;

Πραγματικά θα συνεργαστούμε σαν να ήμασταν στο ίδιο γραφείο. Αναλαμβάνουμε με επιτυχία project, τόσο για επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, όσο και για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Πλέον, το 90% της επικοινωνίας μας, γίνεται μέσω email, τηλεφώνου, Skype ή Viber.

Τι πρέπει να κάνω για να προχωρήσει άμεσα η συνεργασία μας;

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε το project σας, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας. Εμείς θα οργανώσουμε το υλικό και θα προγραμματίσουμε τα στάδια υλοποίησης της εργασίας, θέτοντας συγχρόνως και τις βάσεις μιας υγιούς και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Νιώθετε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

Αίτημα για συνεργασία!

  Elegant Yarns Project Cover

  Mariquita
  Χειροποίητα πλεκτά

  Montezuma Cover

  Montezuma
  All day bar

  δημιουργία e-shop

  Hanger Boutique
  Κατάστημα ρούχων

  Entelvais

  Εντελβάις
  Ζαχαροπλαστείο

  Εταιρική ταυτότητα Mykonos Earth

  Mykonos Earth
  Ξενοδοχείο

  λογότυπο Καλαμάτα

  Pomegranate Apartments
  Luxury Accomodation

  Press to go back to top
  Είστε ήδη 1 λεπτό στο site μας.
  Χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον σας. 😀
  Συνεχίστε!
  Συμπληρώσατε 2 λεπτά περιήγησης.
  Βρήκατε αυτό που αναζητούσατε;
  Μπορούμε να βοηθήσουμε!