gr en

Digital Marketing – Το παρόν & μέλλον του Marketing

Περιεχόμενο 

 1. Τι είναι το Digital Marketing
 2. Στρατηγικές Digital Marketing
 3. Οφέλη του Digital Marketing για τις επιχειρήσεις
 4. Γιατί το Digital Marketing είναι σημαντικό το 2021 – 2022

Digital marketing, online marketing, internet advertising … Όπως και να το ονομάσετε, το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο είναι μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες για μία επιχείρηση.

Άλλωστε, η χρήση του διαδικτύου έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και αυτή η αλλαγή έχει επηρεάσει μαζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα και αλληλεπιδρούν με τις επιχειρήσεις.

Το μάρκετινγκ ανέκαθεν αφορούσε τη σύνδεση με το κοινό στόχο, στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή. Σήμερα, με το ψηφιακό μάρκετινγκ αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να συνδεθούμε με το κοινό εκεί που περνά ήδη τον περισσότερο χρόνο: online.

Tι είναι το Digital Marketing

Το digital marketing ή ψηφιακό μάρκετινγκ περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες προώθησης που χρησιμοποιούνται μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής στο Διαδίκτυο. Οι επιχειρήσεις αξιοποιούν ψηφιακά κανάλια όπως μηχανές αναζήτησης (π.χ Google), κοινωνικά μέσα – social media (π.χ Facebook & Instagram), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – email και άλλους ιστότοπους για να συνδεθούν με τρέχοντες και υποψήφιους πελάτες.

Το digital marketing συνεχώς αλλάζει. Μέρα με τη μέρα ένα καινούργιο marketing trend για την προσέλκυση του κοινού εισέρχεται στην αγορά και αυτό που σήμερα θεωρείται αποτελεσματικό, αύριο μπορεί να θεωρείται απαρχαιωμένο.

Γι’ αυτό και οι εταιρείες μάρκετινγκ ή digital agencies, που εξειδικεύονται σε αυτή τη μορφή marketing, διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία μάρκετινγκ και εξελίσσονται συνεχώς, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Dapanes Didital Ads Worldwide
Δαπάνες Digital Marketing Παγκοσμίως σε δισεκατομμύρια

Στρατηγικές Digital Marketing

Η λίστα με τις στρατηγικές digital marketing συνεχώς μεγαλώνει. Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες από τις βασικές.

PPC Διαφήμιση

Η διαφήμιση πληρωμής ανά κλικ (PPC) είναι στην πραγματικότητα ένας ευρύς όρος που καλύπτει κάθε είδους ψηφιακό μάρκετινγκ, όπου ο διαφημιζόμενος πληρώνει για κάθε χρήστη που κάνει κλικ σε μια διαφήμιση. Για παράδειγμα, το Google AdWords είναι μια μορφή διαφήμισης PPC.

Διαφήμιση Social Media

Οι προωθητικές ενέργειες στα social media μπορούν να είναι είτε organic, είτε επί πληρωμή.

Στην organic μορφή το πλάνο online marketing αφορά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook ή το Instagram. Αυτό απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί να σας ανταμείψει. 

Στην επί πληρωμή μορφή, οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν να δημιουργηθούν και να τρέξουν διαφημίσεις, για αύξηση του brand awareness σε ένα ευρύτερο κοινό.

Email Marketing

Το email marketingμάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι η παλαιότερη μορφή digital marketing και εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το email marketing για να διαφημίσουν ειδικές προσφορές, να επισημάνουν περιεχόμενο ή να προωθήσουν μια εκδήλωση.

SEO

Το SEO – βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης είναι μία οργανική στρατηγική digital marketing, που επιτρέπει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα να εμφανιστεί στις πρώτες θέσεις στις αναζητήσεις μιας μηχανής αναζήτησης (Google). H οργανική κατάταξη μιας ιστοσελίδας συνήθως απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Οφέλη του Digital Marketing για τις επιχειρήσεις

 • Δίνεται η δυνατότητα για στόχευση μόνο στους χρήστες που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία.
  Το digital marketing δίνει τη δυνατότητα να διεξάγεται η απαραίτητη έρευνα για να προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά του αγοραστή και επιτρέπει να βελτιώνεται η στρατηγική μάρκετινγκ με την πάροδο του χρόνου για να διασφαλίζεται ότι το κοινό-στόχος θα μετατραπεί σε πελάτες. Επίσης, το online marketing βοηθά την προώθηση σε υποομάδες του μεγαλύτερου κοινού.
 • Είναι πιο οικονομικά αποδοτικό από τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ.
  Οι στρατηγικές digital marketing δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθούνται οι καμπάνιες σε καθημερινή βάση και να μειώνεται το χρηματικό ποσό που ξοδεύεται σε ένα συγκεκριμένο κανάλι εάν δεν αποδεικνύεται υψηλή η απόδοση επένδυσης.
 • Το ψηφιακό μάρκετινγκ επιτρέπει τον ανταγωνισμό με μεγαλύτερους παίκτες στον εκάστοτε κλάδο.
  Μια μικρή επιχείρηση, είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστεί με μεγάλα brands του κλάδου, τα οποία έχουν εκατομμύρια δολάρια να επενδύσουν σε τηλεοπτικές διαφημίσεις ή σε εθνικές καμπάνιες. Ευτυχώς, μέσω του digital marketing υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια.
 • Οι ενέργειες digital marketing δίνουν μια ολοκληρωμένη προβολή από την αρχή έως το τέλος όλων των μετρήσεων που μπορεί να έχουν σημασία για μία εταιρεία – συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων, των κοινοποιήσεων, των προβολών, των κλικ και του χρόνου στη σελίδα.
  Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του ψηφιακού μάρκετινγκ. Ενώ η παραδοσιακή διαφήμιση μπορεί να είναι χρήσιμη για συγκεκριμένους στόχους, ο μεγαλύτερος περιορισμός της είναι η μετρησιμότητα.
Symboli Digital Marketing Se Apodosi Etaireion
Συμβολή του Digital Marketing στην απόδοση των επιχειρήσεων

Γιατί το Digital Marketing είναι σημαντικό το 2021 – 2022;

Κάποια στατιστικά digital marketing που αποδεικνύουν τη σημαντικότητά του:

 • Ο μέσος χρήστης βλέπει 5.000 διαφημίσεις την ημέρα. (G2, 2020)
 • Πάνω από το 75% των καταναλωτών έδειξαν νέο ενδιαφέρον για διαδικτυακές δραστηριότητες το 2020. Από αυτούς, το 21% αγόρασε ένα προϊόν online για πρώτη φορά. (Qualtrics, 2021)
 • Το 80% των χρηστών προτιμούν να αγοράζουν από brands των οποίων οι ενέργειες ευθυγραμμίζονται με τις αξίες τους. (KPMG, 2020)
 • Οι εταιρείες που διαπρέπουν στο να καλλιεργούν προβάδισμα με το inbound marketing πραγματοποιούν 50% περισσότερες πωλήσεις. (Marketo, 2020)
 • Οι δαπάνες για διαφημίσεις βίντεο σε κινητά θα είναι περίπου το 72% των δαπανών για ψηφιακή διαφήμιση το 2021. (G2, 2020)
Digital Marketing Roi Retail
Digital Marketing ROI (Return on Investment) για Retail brands

Συμπερασματικά

Το digital marketing – ψηφιακό μάρκετινγκ είναι το μέλλον των επιχειρήσεων. Υπάρχουν πολλοί και δυνατοί λόγοι για την υλοποίηση ενός σωστού πλάνου digital marketing που θα απογειώσει τις πωλήσεις και το brand awareness μίας επιχείρησης.

Εταιρείες marketing και digital agencies, με εξειδικευμένους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία, μπορούν να υλοποιήσουν ένα πλάνο μάρκετινγκ, με όλες τις απαιτούμενες στρατηγικές, πάντα με βάση τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Χρειάζεστε τις υπηρεσίες μας;

Αίτημα για συνεργασία!

  Press to go back to top
  Είστε ήδη 1 λεπτό στο site μας.
  Χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον σας. 😀
  Συνεχίστε!
  Συμπληρώσατε 2 λεπτά περιήγησης.
  Βρήκατε αυτό που αναζητούσατε;
  Μπορούμε να βοηθήσουμε!