Τα 5 λάθη που κάνετε συχνά στα Social Media

1. Ποστάρετε πάρα πολλά ή πάρα πολύ λίγα

Η συχνότητα με την οποία θα ποστάρετε είναι πολύ σημαντική. Πολλές αναρτήσεις προκαλούν ενοχλήσεις και πολλά unfollow. Αντίθετα δεν αρκεί ένα post που και που αλλά χρειάζεται μια χρυσή τομή για τον αριθμό και το είδος των αναρτήσεων. Σε γενικές γραμμές συνιστώνται 1-5 posts ανά βδομάδα ανάλογα με την φύση της εταιρείας σας.

2. Δεν έχετε βρει το κοινό σας

Έχει μεγάλη σημασία να βρείτε τι θα δημοσιεύσετε και σε ποιον θα απευθύνεται. Αυτά που θεωρείτε ότι ταιριάζουν στην γενιά σας, είναι σίγουρο ότι δεν θα ταιριάζουν σε μια άλλη γενιά που μπορεί να είναι το target group της επιχείρησης σας.

3. Τα στατιστικά είναι το κλειδί

Σημαντικές μετρήσεις από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε αποτελούν τα social shares του περιεχομένου της επιχείρησής σας, η απήχησή σας, οι πωλήσεις/μετατροπές μέσω των social media, η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας από τα social media, το engagement του κοινού σας κ.α. Παρακολουθώντας συχνά ορισμένα στατιστικά θα αποκτήσετε μία αίσθηση για το αν και τι πηγαίνει καλά.

4. Δεν πουλάτε αλλά και δεν προμοτάρετε τα προϊόντα σας

Στους χρήστες των social media δεν αρέσει η στυγνή πώληση. Για την ακρίβεια έχουν μάθει να την αποφεύγουν περίτεχνα. Μην καταβάλλετε πολύ μεγάλη προσπάθεια να πουλήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι κοινωνικά. Ο καλύτερος δρόμος για να κερδίσετε πωλήσεις είναι χτίζοντας σχέσεις με την κοινότητά σας στα social media και συστήνοντάς τους διακριτικά την ιδέα να συνεργαστείτε.

5. Δεν έχετε ανθρώπινη πλευρά

Στα social media, η αυθεντικότητα έχει μεγάλη αξία ενώ δεν είναι κακό να παραδεχθείτε ένα λάθος, να ζητήσετε βοήθεια, να μοιραστείτε άλλου το περιεχόμενο και να απαντήσετε με ειλικρίνεια στην κριτική. Αν ανήκετε σε μία από τις εταιρείες που δεν προτίθενται να το κάνουν αυτό είτε θα πρέπει να αλλάξετε στάση είτε να επιλέξετε κάποιον άλλο τρόπο διαδικτυακού marketing.

 

Πηγή

Αναζητάτε

έναν αξιόπιστο συνεργάτη;
Press to go back to top
DESIGNOUS | Creative Agency